NEWSLETTER • Bądź na bieżąco! • Zapisz się i odbierz rabat 10% » Sprawdź ›

x

Ochrona danych osobowych RODO

Jakie zmiany przyniosło unijne rozporządzenie o ochronie danych osobowych (RODO)? Jaki wygląda wpływ tej największej od 21 lat reformy?

Skorzystaj z publikacji Wydawnictwa C.H.Beck, aby usystematyzować wiedzę na temat obowiązków przedsiębiorców (administratorów/podmiotów przetwarzających) określonych w ogólnym rozporządzeniu o ochronie danych oraz zweryfikować swoje działania dostosowawcze.

  • Ochrona danych osobowych w spółdzielni i wspólnocie mieszkaniowej
    Zapowiedź
    Praktyczny komentarz do RODO oraz nowej ustawy o ochronie danych osobowych, z uwzględnieniem specyfiki  wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych Udostępnianie dokumentów zawierających dane...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: Październik 2018
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    122,55 zł Normalna cena: 129,00 zł
    Praktyczny komentarz do RODO oraz nowej ustawy o ochronie danych osobowych, z uwzględnieniem specyfiki  wspólnot i spółdzielni mieszkaniowych Udostępnianie dokumentów zawierających dane...
  • Ochrona danych osobowych - przewodnik dla przedsiębiorców
    Zapowiedź
    Kompleksowy i przystępnie napisany przewodnik dla firm, jak legalnie i bezpiecznie przetwarzać dane osobowe zgodnie z nowymi przepisami RODO. Analiza wymagań ustawowych w zakresie RODO z...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 30 października 2018
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    141,55 zł Normalna cena: 149,00 zł
    Kompleksowy i przystępnie napisany przewodnik dla firm, jak legalnie i bezpiecznie przetwarzać dane osobowe zgodnie z nowymi przepisami RODO. Analiza wymagań ustawowych w zakresie RODO z...
  • Unijna reforma ochrony danych osobowych. RODO w praktyce z uwzględnieniem: wytycznych GR Art. 29, ustawy o ochronie danych osobowych z 2018 r.
    Zapowiedź
    Praktyczne zrozumienie RODO to wyzwanie dla każdej organizacji – zrozum lepiej istotę regulacji dotyczących ochrony danych osobowych ! Z prawnego punktu widzenia RODO to rewolucja w przepisach z...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 27 września 2018
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    122,55 zł Normalna cena: 129,00 zł
    Praktyczne zrozumienie RODO to wyzwanie dla każdej organizacji – zrozum lepiej istotę regulacji dotyczących ochrony danych osobowych ! Z prawnego punktu widzenia RODO to rewolucja w przepisach z...
  • Ustawa o ochronie danych osobowych. Komentarz
    Zapowiedź
    W komentarzu omówiono przepisy nowej ustawy o ochronie danych osobowych. Opracowanie polskiej regulacji w tej materii jest wynikiem konieczności zapewnienia stosowania rozporządzenia Parlamentu...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 30 sierpnia 2018
    Seria: Komentarze Becka
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    189,05 zł Normalna cena: 199,00 zł
    W komentarzu omówiono przepisy nowej ustawy o ochronie danych osobowych. Opracowanie polskiej regulacji w tej materii jest wynikiem konieczności zapewnienia stosowania rozporządzenia Parlamentu...
  • Klauzule RODO. Wzory klauzul z praktycznym komentarzem
    Zapowiedź
    Książka została przygotowana z myślą o podmiotach, które nie dokonały jeszcze wdrożenia RODO i potrzebują gotowych rozwiązań lub chcą zweryfikować poprawność lub ergonomikę stosowanych przez siebie...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 31 sierpnia 2018
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    122,55 zł Normalna cena: 129,00 zł
    Książka została przygotowana z myślą o podmiotach, które nie dokonały jeszcze wdrożenia RODO i potrzebują gotowych rozwiązań lub chcą zweryfikować poprawność lub ergonomikę stosowanych przez siebie...
  • Ogólne rozporządzenie o ochronie danych osobowych. Komentarz
    Zapowiedź
    W komentarzu w sposób kompletny i szczegółowy omówiono rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnym...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 20 sierpnia 2018
    Seria: Krótkie Komentarze Becka
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    170,05 zł Normalna cena: 179,00 zł
    W komentarzu w sposób kompletny i szczegółowy omówiono rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i swobodnym...
  • Ochrona danych osobowych medycznych
    Zapowiedź
    Praktyczny poradnik o ochronie danych osobowych medycznych Przetwarzanie danych osobowych towarzyszy każdemu przejawowi aktywności gospodarczej – od danych osobowych klientów poczynając, poprzez...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Premiera: 30 sierpnia 2018
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    122,55 zł Normalna cena: 129,00 zł
    Praktyczny poradnik o ochronie danych osobowych medycznych Przetwarzanie danych osobowych towarzyszy każdemu przejawowi aktywności gospodarczej – od danych osobowych klientów poczynając, poprzez...
  • RODO w 15 krokach. Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców
    Nowość
    Celem poradnika RODO w 15 krokach. Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców jest spójne, przystępne przybliżenie Czytelnikom wymagań unijnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), w...
    Seria: Prawo w praktyce
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    27,55 zł Normalna cena: 29,00 zł
    Celem poradnika RODO w 15 krokach. Praktyczny poradnik dla przedsiębiorców jest spójne, przystępne przybliżenie Czytelnikom wymagań unijnego Rozporządzenia o Ochronie Danych Osobowych (RODO), w...
  • RODO. Przewodnik dla adwokatów i aplikantów adwokackich
    15% taniej
    Promocja
    Omówienie kluczowych zmian w zakresie ochrony danych osobowych, które w polskim porządku prawnym wprowadzają przepisy RODO wraz z wzorami dokumentów. Przedstawienie w przejrzysty sposób metodyki...
    Seria: Aplikacje prawnicze
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk, PDF
    84,15 zł Normalna cena: 99,00 zł
    Omówienie kluczowych zmian w zakresie ochrony danych osobowych, które w polskim porządku prawnym wprowadzają przepisy RODO wraz z wzorami dokumentów. Przedstawienie w przejrzysty sposób metodyki...
  • Bezpieczeństwo danych i IT w kancelarii prawnej radcowskiej/adwokackiej/notarialnej/ komorniczej. Czyli jak bezpiecznie przechowywać dane w kancelarii prawnej
    15% taniej
    Promocja
    Prezentowana publikacja stanowi szczegółowe omówienie kwestii związanych z bezpieczeństwem danych i IT w kancelarii prawnej (radcowskiej, adwokackiej, notarialnej, komorniczej). Cyfryzacja w...
    DARMOWA WYSYŁKA
    Seria: Metodyki Becka
    Rok wydania: 2018 | Wersja: Druk
    152,15 zł Normalna cena: 179,00 zł
    Prezentowana publikacja stanowi szczegółowe omówienie kwestii związanych z bezpieczeństwem danych i IT w kancelarii prawnej (radcowskiej, adwokackiej, notarialnej, komorniczej). Cyfryzacja w...