Przedsprzedaż

Prawo żywnościowe

5% taniej
Promocyjna cena 5% taniej
  • 56,05 zł z VAT
    Cena katalogowa: 59,00 zł z VAT
    5% taniej
    Promocyjna cena przed premierą
  • Koszt dostawy od 0 zł!

    Wysyłka w dniu premiery [?]

    Dowiedz się więcej o realizacji zamówień w przedsprzedaży ›

Planowany termin wydania:
9 listopada 2020
Powiadomienie o premierze ›

Autor: dr hab. prof. UAM Katarzyna Leśkiewicz

W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius). Szczególna uwagę... więcej ›

Opis książki

W podręczniku Prawo żywnościowe omówiono podstawowe akty prawa żywnościowego, zarówno unijnego (zwłaszcza rozporządzenie
nr 178/2002), jak i krajowego, a także normy obowiązujące w ramach globalnego systemu żywnościowego (np. Codex Alimentarius).

Szczególna uwagę zwrócono na akty regulujące wymogi produkcji żywności, w tym dotyczące bezpieczeństwa i jakości żywności, informacji o produktach żywnościowych, odpowiedzialności producentów za naruszenie przepisów prawa.

W publikacji uwzględniono bogaty dorobek doktryny prawa rolnego oraz orzecznictwo Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Zagadnienia zaprezentowano w sposób przejrzysty i uporządkowany.

Stan prawny: wrzesień 2020 r.

Szczegóły

  • Seria: Podręczniki Prawnicze
  • Premiera: 9 listopada 2020
  • Rok wydania: 2020
  • Oprawa: Miękka
  • Liczba stron: 260
  • Waga: 256 g
  • ISBN: 978-83-8198-916-9
  • EAN: 9788381989169
  • Kod serwisu: 00877100

Tagi