Opis książki
Opis pełny
Monografia jest pierwszym w Polsce opracowaniem poświęconym normom prawa międzynarodowego publicznego w zakresie:
- rolnictwa,
- żywności i wyżywienia,
- prawa do żywności,
- bezpieczeństwa żywnościowego,
- suwerenności żywnościowej,
- zrównoważonego rozwoju żywnościowego,
- źródeł i podmiotów prawa,
- międzynarodowego prawa rolnego
- standardów żywnościowych.
Z jednej strony jest monografią naukową skierowaną do grona specjalistów zajmujących się prawem narodów, czy prawem żywnościowym, podejmującą problematykę rozwoju prawa globalnego.
Z drugiej strony może z powodzeniem posłużyć jako podręcznik międzynarodowego prawa żywnościowego dla studentów kierunków prawniczych, administracyjnych i rolniczych, poszerzając ich wiedzę i stanowiąc przyczynek do dyskusji na temat wpływu międzynarodowych regulacji i instytucji na standardy krajowe, czy też kierunku ewolucji tych standardów w kontekście podstaw aksjologicznych i prakseologicznych w postaci prawa do żywności, prawa do zdrowia, prawa do środowiska i zrównoważonego rozwoju.
Producentem produktu jest: Wydawnictwo C.H.Beck Sp. z o.o., ul. Bonifraterska 17, 00-203 Warszawa, [email protected], tel. +48 22 311 22 22. Powyższe dane kontaktowe służą konsumentom do składania skarg oraz informowania o problemach związanych z bezpieczeństwem produktu.
Pliki do pobrania
Szczegóły
- Seria: Monografie Prawnicze
- Rok wydania: 2020
- Oprawa: Twarda
- Liczba stron: 276
- Wymiary: 145x205 mm
- Waga: 460 g
- ISBN: 978-83-8198-205-4
- EAN: 9788381982054
- Kod serwisu: 00835600
- Producent: Wydawnictwo C.H.Beck Sp. z o.o.
- Informacje: Bezpieczeństwo produktu